sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Cavaa, pinot grigiota ja shirazia - juhlapöydän ykkösviinit

Terveisiä Savon mualta!

Helmikuun viimeinen viikonloppu on takanapäin ja Anne vietti sen oman perheensä parissa kotikonnuillaan ;) Mistään tavallisesta viikonloppuvierailusta ei kuitenkaan ollut pelkästään kyse. Lauantaina juhlittiin Annen vanhempien pian häämöttävää 30 vuotista hääpäivää❤ Annehan täyttää itse tämän vuoden lopusta 30 vuotta, joten juhlat olivat samalla myös eräänlainen count down kohti seuraavalle vuosikymmenelle siirtymistä, hehheh.

Illanvietto alkoi skumpan ja pikkupurtavien merkeissä häävideota katsellen kotisohvalla. Juomana Juve & Camps Cava Cinta Purpura. Aa että oli hyvää! 5/5 pisteet Annelta, tätä laatutavaraa pitää joskus nauttia Ellunkin seurassa, hintakaan ei ollut kovin päätä huimaava, muttei sentään puhuta mistään kyykkyviinistäkään.

30 vuotta naimisissa on tosiaankin  juhlimisen arvoista ja näinpä koko perhe juhlisti merkkipäivää ravintolassa Kalevala-menun merkeissä.

Menu sisälsi kalaisan alkuruuan, jonka kanssa nautittiin oikein hyvää, kuivaa, voimakkaan aromikasta Lamberti Pinot grigiota. Tämä viini saa Annelta pisteet 4/5, ei kuitenkaan ehkä mikään kevyt seurusteluviini, mutta sopi hyvin hauen kanssa. Pääruokana oli vuorostaan lihaa: härän pihviä olutkastikkeella, juomana pehmeä Laborie Shiraz. Täydellinen viini täydelliselle pihville! Jälkiruokana naatiskeltiin koivunmahlasorbettia ja puolukkapanacottaa. Kuvista voi katsoa menua tarkemmin.

Tällaiseen illanviettoon olikin mukava myös päättää hiihtoloma, ensi viikolla jatkuu arkinen aherrus.

-PP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti