maanantai 13. helmikuuta 2017

Kolme Míaa

Onpa mukava viikonloppu takanapäin,

Ellu pääsi saunomaan torstai-iltana, perjantaina ja vielä sunnuntainakin. Vaikka viiniä en ihan saunajuomaksi lähde suosittelemaan, niin löylyjen lomassa ehti myös syödä hyvin.

Miekkoseni innostuu tämän tästä kokkailemaan ja tällä kertaa luvassa oli mustajuurikeittoa alkupalaksi ja ankkaa lisukkeineen pääruoaksi. Ai että! Vietimme siis lauantai-iltaa vanhemmillani ja tunnelma oli mitä kotoisin, sillä siskoni oli myös paikalla ja kisulimme nahisteli keskenään jaloissamme.
Mutta siis, tämän pääruoan seurana toimi erinomaisesti Freixenetin Mía punaviini. Viiniä ei oltu vartavasten ankan pariksi ostettu,  mutta kannatti kokeilla! Ellu kuvailisi tätä varmaksi valinnaksi riistan tai punaisen lihan seuraksi, ei peitä liiaksi lihan makua. Sopii moneen :)

Espanjalaisesta Mía-sarjasta löytyy lisäksi myös valkoviini ja rose, ja tämän kolmen koplan ostinkin muutama viikko takaperin laivalta. Roseen halusin kokeilla heti reissun jälkeen ja se yllättikin positiivisesti! Mukavan raikas ja marjaisa, eli sopii vallan mainiosti ihan itsellään seurustelujuomaksi tai kevyiden naposteltavien huuhtojaksi. Myös valkoviini yllätti, mutta makeudellaan. Kuivan ystävänä Ellu joutuu sanomaan tälle "nou". Toki jos makeasta tykkää niin miksei jonkin suklaaleivoksen kylkiäisenä toimisi!

Mielenkiintoinen kolmikko! Jos yksi tulee valita yli muiden niin voiton vie rose! Pitääpä jatkossa kiinnittää enempikin huomiota näihin vaaleanpunaisiin iloliemiin :D PP!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti