sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Viini on jumalten juomaa

..Mainostaa Mustila Viini!

Jumalten vai viisasten? Oli kuinka vaan, viini maistuu aina! Ellu on päässyt kesälaitumille ja suunnisti tietysti viinin pariin, tällä kertaa Mustilan viinitilalle. Suomalaisella viinitilalla ei olekaan ennen tullut käytyä.. Ulkomailla kylläkin :D

Mustila sijaitsee kutostien varrella Elimäellä. Pihaan kääntyessä ensimmäisenä meitä moikkaa variksen pelätin, jonka jälkeen tie kaartuu paljastaen Mustilan aukion pihan ja pienen viinipuodin. Toki suurempi rakennus pihalla on Mustila garden, mutta viini on aina viini-> Eli suoraan mars puotiin!

Viinit valmistetaan kotimaisista raaka-aineista, eli perinteisten rypäleiden sijaan käytetään marjoja, kuten mustaherukkaa ja karpalpoita. Pinot Noiria ei siis täältä saa :)

Viinipuodissa saimme miekkoseni kanssa hyvän pienen esittelyn viineistä, jotka olivat hintaluokkaa 15-21e. Viinit oli nimetty hauskasti, esim "Mustan Everstin kosto" tai "Punapaula".  Ellun silmään osui "Koppelon Kujerrus" muistuttaen omista Lapin juurista. Nappasimme tämän matkaan ja pullo olikin jo illalla avattu mökillä. Viini onkin oiva kesäviini ja sopii kivasti mökki- ja järvimaisemissa nautittavaksi..varsinkin, kun samalla voi lillua paljussa! Viini on kipsakan karpaloinen, eikä maistu liian makealta. Se on juuri mitä lupaa: Puolimakea :D

Ehdottomasti kyllä kesäksi tämä (tai nämä) marjaviinit, talvella olisivat liian kevyitä. Ellu suosittelee tätä mökille tai esimerkiksi tulijaisiksi ;) PP!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti