keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Arkiston kätköistä, Osa 1

Ellu Andalusiassa 8/2016, Jerezin Sherrytilat

Ei herttinen tuostakin reissusta on aikaa! Ellu päätti julkaista tämän tekstin (vaikka aikaa onkin vierähtänyt), sillä ei Espanjan sherryt tai muut herkut menetä arvoaan! Eli jos matka Andalusiaan kutkuttelee niin tässäpä sinulle oivaa luettavaa:

Olimme miekkoseni kanssa siis 11 päivää reissussa Espanjassa. Alkuun olimme Torremolinoksen rannikolla löhöilemässä viitisen päivää, jonka jälkeen lähdimme autolla La Línea de la Concepcióon (Gibraltarin lähelle) yhdeksi yöksi ja siitä matka jatkui pariksi yöksi Jereziin sekä loppuajaksi vielä Malagaan.

Ja koska lomallahan on kyse syömisestä ja juomisesta Ellu kertoo niistä. Mieleen painuvin herkku oli leivitetyt sardiinit = boquerones fritos, jotka siis grillattiin vartaissa hiilloksessa ja päälle puristettiin sitruunaa. Myös Rosada-kala oli maukas yllätys. Ruma punertava kala, mutta hyvää, varsinkin, kun lautasella se oli muodossa josta sitä ei enää tunnistanut! Yleensä en välitä syödä kalaa tai mereneläviä, mutta tällä reissulla ryhdistäydyin... ja se kannatti! Juomana toimi tietenkin viini viini ja viini - ainiin ja olut! 

Reissusta jäi mieleen myös Jerezin sherryt, joita maisteltiin kahtena päivänä. Ensimmäisenä iltana ominpäin ja toisena päivänä kävimme kahdella sherrytilalla: Sandemanilla ja Bodegas Tradicionilla (jälkimmäiseen piti varata aika kierrokselle sähköpostitse). Lipittely ja uuden oppiminen on aina hauskaa. Eiks tätä opetussuunnitelmaa voisi soveltaa myös amk.ssa !? -Ehkä Anne hoitaa tän puolen lakipykäliin, kunhan on siellä byrokratian huipulla :D

Voisin myös kertoa Malagasta sen verran, että osuimme sinne sopivasti Feria de Malagan aikaan 13 - 20.8. Se on viikon kestävä juhla, jolloin järjestetään katukonsertteja (erikseen löytyy myös festarialue) ja kansa juhlii melkeinpä aamusta iltaan joka päivä! Sopii Ellulle! Katukuvaan kuuluu hianot flamenco-mekot, kukkakoristeet, flamenco hatut sekä Cartojal viini, jota juotiin kaduilla pinkeistä pikku mukeista. Unohtamatta litran olut- ja mojitotuoppeja.

Jos tapakset ja viinit ovat lähellä sydäntä, mee tonne! Ainut mikä harmittaa, niin olisi pitänyt shoppailla enemmän! Siellä kun on niitä kauppoja, joita Suomessa ei ole, eikä kuulu.

Kysyttäessä Ellu kertoo mielellään lisää -> PP! 


Hähää briteillä on aina pilvistä!


Sherry sherry baby..
 Piipahdimme matkalla Jerezistä Malagaan Rondassa. Vau! Henkilövahingoilta tiedettävästi vältyttiin

Malagan auto ja vaatemuseo oli yksi parhaista museokokemuksista! Tuon glamourin rinnalla tuli aika vaatimaton olo hikisessä paidassa ja sortseissa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti