keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Arkiston kätköistä, Osa 3

6/2017.
Anne ja pälvipuolukkalikööri, vuosi oli 2017 :D
Glökiä kesällä vai oliko? Tätä reseptiä vain testailemaan kuulkaas!

Heissulivei!
Aurinkoista keskikesää! Enää viikko juhannukseen ja keli on mitä parhaimmillaan, ainakin Annen kotikonnuilla Savonlinnassa.
Pitkän työviikon jälkeen paras tapa rentoutumiseen on viikonloppureissu pois pääkaupunkiseudun vilinästä savolaiseen rauhaan ja hiljaisuuteen. Annen mökille kokoontuu usein vanhempien ja puolison lisäksi myös pikkuveli Vesa ja hänen tyttöystävänsä. Koko perhe siis kasassa pitkästä aikaa, perheen koiraa unohtamatta.
Parasta koko perheen mökkeilyssä on grillaaminen, mölkkyturnaus ja juominen. Juomaa löytyy aina oluesta siideriin, skumppaan, viiniin ja konjakkiin. Tällä kertaa tarjolla oli myös Annen kälyn tuomaa itsetehtyä pälvipuolukkalikööriä. Voiko parempaa olla!
Pälvipuolukka tarkoittaa edellisvuoden puolukkaa, jota joskus löytyy vielä keväällä edellisen syksyn jäljiltä. Siitä tehty kotikutoinen likööri on mitä parhainta, jopa niin hyvää, että miedosta kanelin tuomasta glögin mausta huolimatta puolukkalikööri sopii oikein hyvin myös kesän juhlapöytään. Ainakin Annen kesäruoka- (ja juoma-) pöytään.
PP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti